Viktiga webbverktyg

Skolans viktigaste online-redskap

Viktiga elevinloggningar

Knutet till den personliga elevdatorn har alla elever ett molnkonto i Skolplattformen, med e-post, officeprogram fillagring och allt digitalt undervisningsmateriel.
(Adress: http://skolplattformen.stockholm.se)

Kontot funkar på alla olika plattformar med vanlig enstegs inloggning.

Vid problem med lösenord eller användarnamn
Kontakta elevens studiepedagog eller en datatekniker så löser det sig.

Vid byte av lösenord
Efter inloggning på elevdatorn trycker man på Ctrl+Alt+Delete och väljer att byta lösenord.

Gästinloggning i skolans nätverk. BYOD-inloggning.

Elever som vill ansluta sin egen laptop eller mobil till skolans öppna nät (BYOD) kan ordna det själva?

Här finns en instruktion

Digitala prov

Prov skrivs oftast i onlineverktyget DigiExam. Resultaten brukar då e-postas till eleverna när provet är färdigrättat.

Så här använder man appen för digitala prov

Inlästa läroböcker

Samtliga läroböcker går att lyssna på över Internet via Inläsningstjänst. Inloggning sker med samma elev-epostadress och lösenord som på skolans nätverk.

Antingen letar eleverna själv upp de böcker de önskar, eller så delar lärarna ut dem.

Inläsningstjänst

Streama skolfilmer

Alla elever i Stockholms stad har fri tillgång till den stora samlingen av undervisningsfilmer som förr endast lärare kom åt.

Den här länken visar hur elever själva kan registrera sig på Medioteket.

Övriga onlinetjänster

Flera andra onlinetjänster finns tillgängliga för eleverna efter inloggning i skolplattformen.

Exempelvis:

Nationalencyklopedin