Välkommen

Spånga grundskola är centralt belägen i Solhem, Spånga med bra kommunikationer. Här går för närvarande  480 elever i årskurserna 7-9.  Vi har sex klasser i varje årskurs. I fem av klasserna går 24 elever medan i spetsklasserna går det 30  elever.

Våra lärare är välutbildade med hög pedagogisk kompetens. Lärarna är  organiserade i tre arbetslag där vi  jobbar tillsammans kring elevernas trygghet, kunskapsutveckling och välmående.

Skolan har stora, ljusa och tekniskt välutrustade lokaler. Skolan har stora, ljusa och tekniskt välutrustade lokaler. Grundskolan delar vissa av lokalerna med Spånga gymnasium som ger tillgång till mer avancerad naturvetenskaplig utrustning.

På Spånga grundskola

•  har vi heltidsanställda mentorer s.k. studiepedagoger som arbetar heltid med elevernas välmående och sociala utveckling. Ämneslärarna fokuserar på elevernas kunskapsutveckling i sina respektive ämnen.
  •  har vi en väl utbyggd elevhälsa med en  specialpedagog/speciallärare i varje arbetslag. I skolans elevhälsoteam ingår även studie -och yrkesvägledare (SYV) samt heltidsanställd skolsköterska och kurator.
  • har vi ett fint bibliotek. Där finns en bibliotekarie på plats som hjälper dig med informationssökning och hitta riktigt bra skönlitteratur att läsa.
  • finns Grottan, som är vårt uppehållsrum, där du kan  köpa  fika, umgås och spela spel på rasterna. På plats finns Thomas, som hjälper till med både stora och små frågor.
  •  serverar vi god, vällagad mat i vår skolrestaurang Grytan. Där kan du välja mellan flera olika rätter samt ett stort salladsbord. Skolan erbjuder även dig att få köpa frukost  för en billig peng.
  •  kommer alla elever fr o m hösten 2019 få tillgång  till en egen pc att använda i undervisningen.
  •  erbjuds en riksrekryterande spetsutbildning i matematik, biologi, fysik och kemi. Varje höst startar en ny åk 7 med max 30 platser.  För mer information gå till skolans hemsida.