Till innehåll på sidan

Startsida

Kort om skolan

Spånga grundskola är centralt belägen i villaområdet Solhem, nära Spånga centrum och pendeltågsstation.
Med goda buss och tågkommunikationer i de flesta riktningar och med en lugn miljö för dina barn.
Cirka 490 elever går på skolan, i årskurserna 7–9. 24 stycken i varje klass. 

Lärarna på skolan är såväl behöriga som välutbildade och varje arbetslag har en heltidsanställd mentor som koncentrerar sig på den elevsociala verksamheten. 

Stödundervisning åt de som behöver sådan bedriver våra fyra specialpedagoger i "Hörnan". Både individuellt och i smågrupper.

Våra lokaler är stora, ljusa och tekniskt välutrustade. Dessutom delar vi huset med Spånga gymnasium och har tack vare det en stor aula, ordentligt bibliotek och mera avancerad laborationsutrustning än man normalt har på en grundskola.

Läs mera här

Åtgärder mot pandemin

Vi fortsätter att följa rekommendationer från myndigheterna och försöker skapa rutiner som bidrar till att minska risken för smittspridning.

Spetsutbildning i matte och NO

Spånga grundskola är en av de få skolor i Sverige som fått Skolverkets tillstånd att anordna en spetsutbildning i matematik och naturvetenskapliga ämnen.

Skolans bibliotek

Skolbiblioteket. En central punkt i skolan. Tack vare samarbetet med gymnasiet kan vi erbjuda lite mera än de flesta grundskolor. Stor samling böcker, heltidsanställd bibliotekarie, generösa öppettider och plats för studier i en lugn miljö.

Läxläsning/extrahjälp i skolan

Drop in läxläsning. Mån–Tor 15.00–16.30. För de som önskar extra hjälp eller hellre gör hemarbetet direkt efter lektionerna. Tidsbokade stödtillfällen har vi också men det är på andra tider.

Rörelse och hälsa

Rörelse och hälsa

På Spånga grundskola vill vi gärna minska stillasittandet på lektionerna och försöka hålla oss aktiva och fokuserade längre. Därför arbetar vi mycket med aktiva pauser. På lektioner och raster.

Nyheter

Ingress: 
Om oss