Spånga grundskola

Välkommen

Grundläggande skolfakta

Spånga grundskola är centralt belägen i villaområdet Solhem, nära Spånga centrum.
Med goda buss och tågkommunikationer i de flesta riktningar och med en lugn miljö för dina barn.
Vi har cirka 480 elever på skolan, i årskurserna 7–9. I varje årskurs finns sex klasser med 24 elever i varje.
Lärarna på skolan är såväl behöriga som välutbildade och är indelade i tre olika arbetslag, med ansvar för sex klasser vardera.
Våra lokaler är stora, ljusa och tekniskt välutrustade. Dessutom delar vi huset med Spånga gymnasium och har tack vare det en stor aula, ordentligt bibliotek och mera avancerad laborationsutrustning än man normalt har på en grundskola.

Mera om skolan:

• I varje arbetslag finns förutom en specialpedagog/speciallärare, även en heltidsanställd mentor som endast arbetar med de studiesociala frågorna gentemot det egna lagets elever.
  • Elevhälsoteamet är väl utbyggt med heltidsanställd skolsköterska, kurator och studie/yrkesvägledare (SYV).
  • Vår bibliotekarie Per ansvarar för skolbiblioteket och hjälper gärna till med såväl informationssökning som lämpliga skönlitteraturtips. Eftersom vi delar bibliotek med vårt gymnasium har vi lite större möjligheter än de flesta grundskolor.
  • Skolrestaurangen Grytan serverar dagligen god och vällagad mat, tillagad på plats. Varje dag finns flera olika rätter samt ett stort salladsbord att välja mellan. Frukost erbjuds också för en billig peng.
  • Uppehållsrummet Grottan erbjuder spel, soffhörnor, umgänge och möjlighet att köpa lite fika. På plats finns Thomas, som hjälper till med både stora och små frågor.
  • Gymnasiekurser i engelska och matte erbjuder vi alltid våra niondeklassare eftersom vi redan har verksamheterna i huset.
  • Elevdatorer erbjuds åt alla elever efter att ett lånekontrakt skrivits under av er föräldrar. Vi har kommit ganska långt i den digitala utvecklingen och datorn är det naturliga redskapet i det mesta vi gör. Skulle något hänga upp sig så har vi egna datatekniker att vända sig till.
  • Riksrekryterande spetsutbildning i matematik och NO-ämnen har vi haft ett längre tag på skolan. En klass med 30 elever i varje årskurs. Mera information om denna kan du hitta på sidan Spetsutbildning.

Här når du vår presentationsbroschyr. (pdf, 290 kB, nytt fönster)

Videopresentation av skolan. (Youtubefilm, nytt fönster)

Ingress:
Välkommen