Skolfakta

Spånga grundskola är centralt belägen i Spånga och har bra kommunikationer. Skolan har drygt 490 elever i årskurserna 7-9. Våra lärare är välutbildade och har hög pedagogisk kompetens. Skolan har ljusa och fina lokaler, utrustade med projektorer och alla elever har en egen iPad för skolarbetet. Vi har ett stort och fint skolbibliotek där en heltidsbibliotekarie arbetar. I vårt elevrum som kallas Grottan kan eleverna köpa frukost, fika, umgås och spela spel. I vår skolrestaurang Grytan serveras erkänt god mat varje dag.
Då vi delar lokaler med Spånga gymnasium har vi förmånen att ha tillgång till specialsalar för fysik, kemi, biologi och djurkunskap. På djurinstitutionen finns över 1000 djur och där bedrivs såväl praktisk som teoretisk undervisning.
Från och med hösten 2013  erbjuder vi dessutom en spetsutbildning med riksintag. Den har inriktning mot matematik och naturorienterande ämnen.