Skolans bibliotek

Skolbiblioteket. En central punkt i skolan. Tack vare samarbetet med gymnasiet kan vi erbjuda lite mera än de flesta grundskolor. Stor samling böcker, heltidsanställd bibliotekarie, generösa öppettider och plats för studier i en lugn miljö.

Spånga gymnasium och grundskolas bibliotek

Förutom facklitteratur och skönlitteratur erbjuder vi ljudböcker, tidningar, tidskrifter och flera databaser som gör det lätt för eleverna att söka information.

Elever med läs- och skrivsvårigheter erbjuds också hjälp med talböcker här. Biblioteket administrerar nedladdningstillstånd till talboksbiblioteket Legimus.

Lånekort

För att kunna låna behöver eleverna ett lånekort som de får vid skolstarten. Efter att ni som vårdnadshavare fyllt i blanketten med bibliotekets låneregler.

Vid boklån visar man lånekortet och knappar in den fyrsiffriga kod som hör till. Alla nya elever får en introduktion i hur de skall göra i samband med att lånekorten delas ut.

Förloras lånekortet bör det omedelbart spärras av bibliotekarien.

Lånevillkor

Lånetiden är 4 veckor. Efter detta skickas en automatisk SMS–påminnelse till elevens telefon. Efter andra påminnelsen skickas ett krav på ersättning till dig som målsman, (250 kr per bok).

Om boken mot förmodan inte återlämnas eller ersätts får man inte låna längre.

Mån-fre: 08.30–15.30
Lunchstängt 12.30–13.00