Modedesigner Bea Szenfeld på besök

Modedesigner Bea Szenfeld på besök på elevensval. Inspirerade eleverna i textilslöjd. Jobbade även i papper.

Bea Szenfeld, född 1972 i Polen, är en sverigepolsk modedesigner. 2002 examinerades hon från Beckmans designhögskola.

Hon är känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang, på gränsen mellan kläder och modern konst.

Hon har bland annat gjort scenkläder åt svenska artister som Loreen och Ola Salo samt till musikern Björk och amerikanske artisten Lady Gaga. Den tidigare kulturministern Alice Bah Kunke bar under Nobelfestligheterna en pappersbolero gjord av Bea Szenfeld.

I tv-programmet Go’kväll har hon visat hur man kan göra fina underkläder av gamla herrskjortor, ta tillvara garnet från slitna tröjor eller piffa upp sina gummistövlar.