Låna böcker

...

Att låna

För att kunna låna behöver du ett lånekort. Alla elever får ett lånekort när de börjar på skolan. Lånekortet skriver du under med din namnteckning. Målsman måste också fylla i en särskild blankett där ni godkänner bibliotekets låneregler. (se blankett).

När du hittat en bok som du vill låna gör du det enkelt på egen hand vid en särskild dator i biblioteket.

Det enda du behöver ha med dig är ditt lånekort och kunna din fyrsiffriga PIN-kod. Enkelt! Alla nya elever får en introduktion i hur de skall göra vid skolstart i samband med att lånekorten delas ut.

Du ansvarar självklart för alla lån som görs med ditt lånekort. Om du någon gång skulle förlora ditt lånekort är det viktigt att du meddelar det till biblioteket direkt så att det kan spärras.

Behöver du hjälp behöver du bara säga till.

Lånetid

Lånetiden är 4 veckor. Om du inte lämnar tillbaka en bok i tid skickas en automatisk SMS-påminnelse till din telefon. Det är därför viktigt att biblioteket har ditt telefonnummer.

Om boken inte återlämnas skickas en andra SMS-påminnelse och därefter ett krav på ersättning för förkomna böcker direkt hem till målsman på din hemadress (250 kr per bok).

Om boken inte återlämnas eller ersätts blir du spärrad, det vill säga, du får inte låna längre.