Frånvaroanmälan

...

Frånvaroanmälan

Anmälan görs av dig som förälder/vårdnadshavare före klockan 08.15 varje dag som elev är frånvarande.

Antingen i Skolplattformen, i mobilappen eller på telefon 08-508 412 97

Skolplattformen

Mobilappen anmäl frånvaro.

Stadens gemensamma information om frånvaro och ledighet

Frånvaroorsaker

Frånvaro som inte anmälts av vårdnadshavare registreras som ogiltig och redovisas på terminsbetygen. Oanmäld sen ankomst räknas också hit.

Samlad frånvaro

Du kan själv som vårdnadshavare komma in och se frånvarostatistiken i Skolplattformen, förutsatt att du har e-legitimation.
Om du eller ditt barn tycker något blivit fel bokfört går det bra att kontakta studiepedagogen för att reda ut saken.

Andra rutiner

Studiepedagogen meddelar er vårdnadshavare om elevs sammanlagda frånvaro vid behov.

Frånvaroanmälan via mobilapp

Här finns kommunens information om sms-tjänsterna

Sjukanmälan under skoldagen

Elev som blir sjuk under dagen får inte gå hem utan att vårdnadshavare meddelats. I första hand går eleven till skolsköterskan som kan kontakta er och lägga in giltig frånvaro i skolplattformen. Om skolsköterskan inte är på plats kontaktar eleven studiepedagogen eller expeditionen.

Ledighet

Riktlinjer och ansökningsblankett för ledighetsansökan finns här.