Välkommen

Spånga grundskola är en skola med knappt 470 elever i åk 7-9. Vi delar våra ljusa och fina lokaler med Spånga gymnasium. Lärarna är organiserade i tre arbetslag och varje klass har två mentorer. Våra lärare är välutbildade och vi strävar efter att lärarna endast ska undervisa i de ämnen som de är behöriga i.

Vårt elevrum Grottan har öppet varje dag. Där finns möjlighet att koppla av eller att aktivera sig på rasterna. Smörgåsar och frukt säljs också i Grottan.

Lärarna är organiserade i tre arbetslag som ansvarar för eleverna i fyra klasser vardera. Därför kan du som elev känna dig trygg med att du har lärare som känner dig väl och som arbetar för att göra din högstadietid trygg och utvecklande.

Du kommer att tillhöra en mentorsgrupp som består av 16 elever. Du, din mentor och övriga i mentorsgruppen träffas varje vecka för mentorsråd då ni går igenom veckans planering och får övrig information. Din mentor finns till för dig, för att följa och stödja dig i din studieutveckling. Du, dina föräldrar och mentorn träffas en gång varje termin för utvecklingssamtal där vi tillsammans pratar om hur du trivs och hur din studiesituation ser ut.

Elevexpeditionen finns till för dig som elev. Hit kan du vända dig med alla
tänkbara frågor, till exempel om ditt schema. I anslutning till elevexpeditionen hittar
du även ditt klassfack där all post till din klass läggs. Detta fack töms varje
vecka av elevrådsrepresentanten i din klass.

Skolrestaurangen Grytan är känd för sin goda mat och serverar lunch mellan 10.30 och 13.00. Varje dag serveras minst en varm rätt, ett vegetariskt alternativ och ett stort salladsbord. För allas trivsel använder vi inte våra ytterkläder eller mobiltelefoner i skolrestaurangen.

Biblioteket är öppet varje dag och här kan du förutom att låna böcker, få lästips av bibliotekarien och använda datorer till skolarbeten.