IT-verktyg

E-post, Officeprogram online

Alla elever tilldelas ett eget e-postkonto som nås från Skolwebben eller på molntjänsten Office 365. Adressen är http://office365.stockholm.se

Här finns också Officeprogrammen för att skriva, redovisa, räkna, mm.
Använder du dem når du ditt materiel från såväl skoldator som Ipad, hemdator och mobil.

Inloggningsnamn och e-postadress: förnamn.efternamn@elev.stockholm.se
Om flera i stan har samma namn läggs en extra bokstav till, så egna adressen bör kollas i skolwebbens sida för personliga inställningar.

Lösen: Samma som i skolnätverket

Office 365 beskrivs här
Minneslapp för elevers datauppgifter
Personal på skolan når sitt e-postprogram här

OneDrivekonto

Ett något enklara alternativ till Office365 är ett gratis OneDrivekonto eller Google Drive. Inloggningsuppgifterna bestämmer man själv och de behöver inte regelbundet bytas.

Instruktioner till registrering i OneDrive

Wlan-kod till egen mobil

Vill du som elev ansluta din egen laptop eller mobil till skolans nät kan du ordna det själv?

Här finns en instruktion

Undervisningsfilmer

Du kan själv som elev skaffa ett konto på medioteket. Där kan du streama hem en massa filmer. både undervisningsfilmer och bra spelfilmer.

Här visas hur du skall skaffa kontot

Informationsverktyg

Skolans bibliotek tillhandahåller många olika tjänster för att söka information, bland annat: artikelsök, mediearkiv, uppslagsverk och andra databaser.

Läs mer på skolans biblioteks verktygssida

Lösenordshjälp

Har du problem med ditt lösenord eller användarnamn?
Kontakta din mentor så löser det sig.

Vill du byta lösenord?
Tryck Ctrl+Alt+Delete på datorn och välj att byta lösenord. Följ instruktionerna du får.

Inlästa läroböcker

Samtliga läroböcker går att lyssna på över Internet. Besök Inläsningstjänst webbsida eller ladda ned appen. Logga in med ditt användarnamn följt av nedanstående lösenord:

Åk 7. Spanga16
Åk 8. Spanga15
Åk 9. Spang2015

Nu kan du själv leta upp de böcker du önskar.

Övriga hjälpmedel

Instruktioner